Waar denk je aan als je even helemaal wegdroomt in een comfortabele stoel?

Anneke Kalden (64, organisator van brocantes onder de naam La P’tite Brocante, moeder en oma) vertelt over haar ultieme relaxmoment.

‘Als ik in het najaar naar mijn huisje in Frankrijk rijd, word ik al blij van alle herfstkleuren die ik onderweg tegenkom. De natuur verandert, het licht wordt anders en toch is het vaak nog mooi weer. Waar thuis mijn agenda vol staat met de organisatie van de brocantes en drukte rond kinderen en kleinkinderen, is ’ie leeg als ik weer in Frankrijk aankom. Ik kijk er niet in, behalve als ik wil weten welke dag het is. Dat zegt al genoeg; ik raak het gevoel van tijd daar kwijt.’

‘’s Ochtends vroeg, als ik op weg ben naar een van de laatste lokale brocantes, die ik afstruin om in te kopen voor mijn eigen markten, hangt er door flarden mist een mysterieuze sfeer in de dalen. Ik vind het heerlijk om dan rond te struinen en op de vroege morgen een praatje te maken met de handelaren. Weer terug in het huis moet er lichamelijke arbeid verricht worden. De houtvoorraad aanvullen, kachel brandend houden, voor de laatste keer met de bosmaaier het land kortwieken en een fikkie stoken met snoeihout. Het zijn de basic dingen die je in Nederland niet doet omdat het er te druk voor is, maar waar ik juist zo van houd. Extra lekker is het dan om aan het eind van de dag bij de houtkachel te relaxen en rozig te worden met een goed glas wijn, Frans kaasje en stokbrood – niemand die me daar dan nog wegkrijgt. Van de gedachte alleen al voel ik alle drukte uit me glijden.’

Vind nu dé stoel voor jouw ultieme relaxmoment!