De ideeën die adjunct-hoofdredacteur Anita Bijlsma op doet in Libelle en andere tijdschriften vertaalt ze naar haar eigen huis in Zaandam. Ze woont samen met haar man Robbert en dochters Keet (12) en Bonnie (7). We zochten haar op voor een uniek kijkje in haar interieur!

Drumstel in de woonkamer

‘Ons interieur is heel persoonlijk. Mijn man houdt erg van muziek; er staan regelmatig instrumenten in de woonkamer zoals een gitaar of een drumstel. De tekeningen van de kinderen zie je overal terug en er liggen stapels boeken en tijdschriften. Ik ben trots op een schilderij van mijn schoonvader en kan er uren naar kijken. Het is een mooie herinnering aan hem.’

Lievelingsplek

‘De Libelle stoel is onze nieuwste aanwinst. Hij past heel goed bij ons. Robbert en ik vechten erom wie er in mag zitten. Mijn man is vrij lang en door de diepe zit en de hoge rugleuning is de stoel ook voor hem heel comfortabel. Als Robbert opstaat, pik ik snel zijn plek in, haha. Ik moet wel snel zijn, want anders springt de kat erin!’

Even opladen

‘Het is fijn om een plek te hebben waar je écht goed kunt zitten. De stof van de stoel heeft een stoere look en is heerlijk zacht aan je handen. De hoge rugleuning omsluit je helemaal. Dat voelt heel geborgen. Ik zit vaak in de stoel met mijn koptelefoon op en een stapel tijdschriften naast me. Me-time!’

Eeuwige studenten

‘Ik ben een verzamelaar. Daardoor is het bij ons altijd een beetje rommelig, maar dat vinden wij juist gezellig. Mijn schoonvader noemde ons eeuwige studenten. Ik kan vallen voor een mooi ontwerp, een prachtige stof of hoe iets is gemaakt. Het zijn niet altijd betaalbare meubels of accessoires, maar dan spaar ik er voor en duurt het gewoon wat langer voor ik het in huis heb.’

Aanwinst in je interieur

De Libelle stoel kun je helemaal naar wens samenstellen. Hij is er in vijf verschillende kleuren – van donkergrijs tot lichtroze – en je kunt kiezen uit verschillende rugleuningen, poten en onderstellen. Een kwestie van mixen en matchen dus, tot ‘ie helemaal perfect is. En dan is het tijd om je in de stoel te nestelen en te genieten van het geweldige zitcomfort!

Bekijk ook Binnenkijken bij... Hilmar